DetectarePlagiat.ro / Intrebari si Raspunsuri Frecvente
I: Ce este DetectarePlagiat.ro?
R:
DetectarePlagiat.ro este un program (software) gratuit de verificare si detectare a plagiatului special conceput pentru limba romana, un ajutor antiplagiat. Programul DetectarePlagiat.ro reprezinta solutia de validare a originalitatii oricarui text scris in limba romana.
Limitari Tehnice:
Datorita faptului ca utilizam serviciul World Wide Web si motoarele de cautare (google in special), serviciile DetectarePlagiat.ro depind si se limiteaza la resursele gratuite alocate si furnizate de aceste motoare de cautare.
DetectarePlagiat in versiunea sa gratuita:
- furnizeaza gratuit 100 (queries) interogari de cautare pe zi.
- poate functioneaza pana la limita maxima prestabilita de 100 queri-uri (solicitari gratuite) pentru o perioada de 24 de ore per IP unic, calculate ca suma a sumelor solicitate de client si de server.
Daca documentul dvs. depaseste aceasta limita, aplicatia va incepe sa nu mai functioneze corect.
I: Ce ne diferentiaza de alte programe antiplagiat?
R:
DetectarePlagiat.ro va pune la dispozitie cel mai performant program de detectie a plagiatului in limba romana fiind agreat de Comisia de Etica si utilizat in majoritatea Universitatilor din Romania.
Versiunea curenta (v2.0) identifica si stabileste plagiatul chiar si in cazul "portitelor" care incearca sa "pacaleasca" sau sa evite detectarea plagiatului.
Suntem primul si singurul soft de detectare a plagiatului 100% romanesc, dezvoltat pentru verificarea si detectarea plagiatului din documentele in limba romana. Utilizarea DetectarePlagiat.ro este GRATUITA.
Am testat site-urile similare de verificare a plagiatului dezvoltate de/si pentru vorbitori de limba engleza si am constatat ca aproximativ 45% din rezultate erau fals pozitive.
Suntem cel mai avansat si cuprinzator program antiplagiat disponibil in limba romana.
DetectarePlagiat.ro face verificari antiplagiat complexe in propozitii si fraze similare, citate lipsa sau inexacte, obtinand un raport complet de verificare antiplagiat. Programul permite utilizatorului sa vada online textul care a fost plagiat.
I: Pe ce sistem de operare functioneaza?
R:
DetectarePlagiat.ro este compatibil cu sistemul de operare Windows 8, Windows 7, Windows Vista. Nu functioneaza in Mac and Linux.
Nu functioneaza sub Windows XP, intrucat Microsoft declara sfarsitul duratei de viata al XP in aprilie 2014 (https://www.microsoft.com/en-us/windows/enterprise/endofsupport.aspx)
Programul DetectarePlagiat.ro se bazeaza pe framework-ul .NET 4.0 astfel incat inainte de a rula programul trebuie sa aveti .net instalat https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17851
I: Ce tip de fisiere poate scana impotriva plagiatului?
R:
DetectarePlagiat.ro scaneaza fisiere de tipul .DOC si .DOCX (Microsoft Office Word), fisiere .PDF (Portable Document Format), fisiere text .TXT .
I: In cat timp obtin raportul de detectare a plagiatului?
R:
DetectarePlagiat.ro analizeaza si scaneaza peste 10 miliarde de resurse, iar pentru acest lucru are nevoie de timp. In functie de marimea fisierului si de tipul de calculator folosit si puterea acestuia, scanarea anti-plagiat poate dura intre 5 - 15 minute.
I: Ce inseamna plagiat?
R:
Plagiatul, definit simplu, inseamna sa preiei dintr-o anumita sursa idei, fragmente de text, pe care sa le copiezi si sa le inglobezi intr-o lucrare care se pretinde a fi a ta, fara sa precizezi sursele.

Cele mai frecvente tipuri de plagiat sunt:
  • asumarea calitatii de autor pentru texte copiate de pe internet;
  • copierea de pasaje sau paragrafe fara a cita/ a preciza sursa;
  • citarea gresita, sau lipsa ghilimelelor atunci cand dorim sa citam dintr-o anumita sursa;
  • copierea de text cu schimbarea unor semne de punctuatie sau cuvinte care nu modifica esential structura unui text pe care il declaram a fi al nostru desi majoritatea sa este preluata din alte surse.
I: Cum pot evita plagiatul?
R:
Riscul unui plagiat poate fi eliminat respectand urmatorii pasi:
- asigura-te ca notele si ideile pe care le-ai preluat din alte texte au trecute in dreptul lor sursa exacta (autor, lucrare, editura, an, pagina);
- asigura-te ca ai pus ghilimele la toate citatele;
- diferentiaza clar intre ideile care iti apartin si cele preluate de la altii;
- asigura-te ca nu ai exagerat in folosirea de citate, o lucrare formata majoritar din citate este un plagiat;
SAU
- foloseste DetectarePlagiat.ro - este cel mai complet program de analiza impotriva plagiatului. Selectezi textul pe care doresti sa il verifici si softul nostru iti arata rezultatul, scanand in detaliu internetul si marcand pasajele ce sunt similare cu alte surse.
I: Ce se intampla daca plagiez din greseala?
R:
Chiar si atunci cand se produce involuntar, plagiatul iti poate crea probleme. Poti pica un examen, poti fi chiar exmatriculat, sau concediat - daca esti cadru didactic.
In situatiile extreme, plagiatul sau "piratarea" creatiilor altora in scopuri comerciale se pot solda cu dosar penal, urmat de amenzi (pana la 50.000 RON in Romania) sau chiar inchisoare (de la 6 luni la 3 ani, sau chiar pana la 12 ani daca exista un cumul de infractiuni in forma agravata).
Prin urmare, copierea intentionata sau fara voie a unei lucrari (care poate fi protejata de drepturi de autor), iti poate cauza nu numai discreditare in mediul in care activezi, ci si consecinte legale.
I: Daca preiau pasaje dintr-o lucrare proprie publicata anterior, mai este plagiat daca am scris-o tot eu?
R:
O sa-ti vina greu sa crezi, dar pana si reluarea unor pasaje din lucrari proprii, publicate anterior, fara a cita originea in mod exact, iti poate aduce acuzatii de plagiat, sau cel putin de neglijenta in redactare, care va diminua valoarea textului pe care l-ai creat.
I: Dar daca pun ghilimele la toate citatele, se mai cheama ca am plagiat?
R:
Daca lucrarea ta este formata majoritar din citate, tot plagiat se cheama.
Preluarea de citate si amestecarea lor nu aduce valoare adaugata textului si nici nu te ajuta sa demonstrezi vreo urma de originalitate.
De fapt, un punct de vedere exprimat onest, o concluzie personala bazata pe studiu serios - sunt mult mai valoroase decat insiruirea fie si celor mai stralucite citate pe o anumita tema.
I: Cine foloseste DetectarePlagiat.ro?
R:
DetectarePlagiat.ro este folosit deopotriva de elevi si studenti pentru a verifica si imbunatati documentele redactate inainte de a fi prezentate profesorilor sau publicate.
Pentru cercetatori, scriitori si editori care vor sa publice texte, DetectarePlagiat.ro reprezinta ultimul pas inainte de trimiterea spre publicare a materialelor redactate.
Intr-o lume bazata pe informatii, proprietatea intelectuala este cel mai important activ al oricarei companii, astfel ca orice document din domeniul stiintific, tehnic sau medical poate fi verificat impotriva plagiatului.
DetectarePlagiat.ro ajuta profesorii, scolile si universitatile sa verifice si sa detecteze plagiatul.
Continutul original oferit de mass-media si publicatii este verificat inainte de publicare cu programul nostru.
DetectarePlagiat.ro ofera editorilor de carte garantia cu privire la faptul ca munca lor este originala si gata pentru publicare.
I: De ce nu imi functioneaza programul dupa instalare?
R:
- folositi un alt sistem de operare in afara Windows 8, Windows 7, Windows Vista.
- nu aveti instalat framework-ul .NET minim versiunea 4.0 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17851
- aveti activata o versiune agresiva de software de securitate firewall.
Descrierea Serviciilor
DetectarePlagiat.ro ofera servicii de detectare a plagiatului digital care permit utilizatorilor sa verifice continuturi pentru posibile similaritati textuale.
Datorita faptului ca DetectarePlagiat.ro foloseste serviciul World Wide Web si motoarele de cautare (google in special), serviciile DetectarePlagiat.ro depind si se limiteaza la acuratetea datelor indexate si furnizate de aceste motoare de cautare de pe World Wide Web. Pentru cautarea unor posibile similaritati textuale, DetectarePlagiat.ro interogheaza motoarele de cautare unde sunt listate paginile indexate in prealabil ai "trimite" ca rezultat o lista de legaturi catre sursele de similaritate considerate a fi cele mai relevante. Existenta sau lipsa unor posibile similaritati si relevanta acestora, vizibilitatea si existenta textelor sau caracterul lor ascuns, acuratetea informatiilor, depind numai de posibilitatile motoarelor de cautare folosite si de rezultatele furnizate, acestea avand algoritmi proprii de a clasa si indexa pagini web si informatii.
Raportul de Originalitate (Raportul de Detectare a Plagiatului), verificarea originalitatii, verificarea posibilelor similaritati textuale
Raportul de originalitate, scorul si/sau feedback-ul primit prin raportul de detectare a plagiatului trebuie sa fie utilizat cu precautie de utilizatorul evaluator cu privire la performanta materialului scanat, evaluatorul revizuind link-urile sursa (legaturile), pentru fiecare text. Evaluatorul trebuie sa considere acestea corborate cu abilitatea de scriere a autorului materialului. Atunci cand acest scor este utilizat pentru o decizie importanta cu privire la performanta unui autor al materialului, evaluatorul ar trebui sa revizuiasca si sa evalueze scorul si/sau feedback-ul pentru a se asigura ca decizia corespunzatoare despre similaritate este obiectiva.
Nu constituie plagiat
Conform DEX "nu constituie plagiat folosirea unor sintagme sau definitii, considerate ca apartinand notiunilor de baza din specialitatea respective, folosirea unor notiuni de cultura generala sau expresii consacrate" al caror autor s-a pierdut in timp sau folosirea reinterpretarilor sau reformularea din diverse paragrafe.
Nu trebuie confundat plagiatul care este distinct de incalcarea drepturilor morale ale autorului sau de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.
In cazul lucrarilor stiintifice este permisa reproducerea unor fragmente din texte protejate de drepturi de proprietate intelectuala, cu precizarea corecta a autorului si sursei, in scopul discutarii acestora sau a includerii lor in argumentatie - fara a fi nevoie de permisiunea detinatorului drepturilor de proprietate intelectuala."
In literatura si limbajul de specialitate, in limbajul tehnic sau stiintific, limbajul medical, cat si limbajul juridic, sunt caracterizate de uniformitate, ele neputand fi folosite in mod diferit, ci reclamand o folosire intocmai de catre utilizator. Dupa cum se observa ca exemplu: domeniul juridic este un domeniu bazat in mare parte pe surse de natura normativa, pe texte. Orice lucrare porneste de la documente si apoi urmeaza opiniile exprimate in literatura de specialitate si interpretarile personale. De aceea, in literatura de specialitate se vorbeste despre acel corpus comun, acel dat care este folosit de toti autorii".


AFLA ACUM INAINTEA PROFESORULUI DACA DOCUMENTUL TAU ESTE PLAGIAT!Opiniile, sugestiile, propunerile sau intrebarile utilizatorilor sunt importante pentru noi intrucat echipa noastra tine cont de contributia si feedbackul utilizatorilor.

Va stam la dispozitie cu informatii referitoare la serviciile noastre sau pentru a ne semnala orice problema pe care o intampinati in utilizarea softului nostru gratuit de verificare si eliminare plagiat.

detectare plagiat
plagiat limba romana
plagiat online
plagiat lucrare
plagiarism romanesc
verificare plagiat 100%
garantat neplagiat
garantie plagiat
plagiat facultate
plagiat profesor
plagiat la licenta
auto-plagiat
citat plagiat


Control Panel

Afla acum
inaintea profesorului tau
daca textul tau este
original sau plagiat!

Software AntiPlagiat.
Program GRATUIT de verificare si detectie a plagiatului.

Descarca Acum!