De ce sa risti un plagiat ?

S-au cam dus ‘vremurile bune’ ale inspiratiei din diverse surse, asa cum erau acestea considerate pana nu demult de catre studenti si nu numai …

Indiferent de universitatea sau facultatea ale carei cursuri le-ai urmat, indiferent daca predai (in vederea sustinerii ulterioare) o lucrare de licenta sau o lucrare de master, o lucrare de doctorat sau chiar o lucrare de grad didactic, probabilitatea de a te ‘inspira’ din diverse surse si de a nu fi prins este din ce in ce mai mica. Si asta deoarece in mediul academic a inceput sa se tina cont si de proprietatea intelectuala, notiune care parea ca nu mai intereseaza pe aproape nimeni in ultimii douazeci de ani.

Acuzatia de plagiat este din ce in ce mai des intalnita in diversele medii academice romanesti, consecintele sale nefiind deloc de neglijat pentru persoana implicata. Si totusi, cum ajungi sa fii acuzat de plagiat ?

In topul raspunsurilor la aceasta intrebare se afla necunoasterea. Da, cu toate ca poate parea destul de greu de crezut, multi sunt cei care sunt acuzati de plagiat pentru simplul motiv ca nu stiu cu adevarat ce inseamna plagierea.

Nici notiunea in sine, dar nici nu sunt foarte bine familiarizati cu toate tehnicile acceptate si corecte de utilizare a citatelor in cadrul continutului unei lucrari de diploma (lucrare licenta, teza doctorat, disertatie master, etc). Multi sunt si cei care nu stiu cum se realizeaza corect o bibliografie sau cum se utilizeaza parafrazarea.

Pe locul al doilea in topul raspunsurilor la intrebarea ‘ De ce plagiat ? ’ se afla timpul, mai exact lipsa acestuia. Lipsa care reprezinta una dintre principalele cauze pentru care studentii (respectiv absolventii) preiau masiv informatii din diverse surse, uitand sau neglijand sa ne mentioneze corect pe toate, in momentul redactarii lucrarii de diploma.

Puteti evita toate neplacerile pe care vi le poate aduce o acuzatie de plagiat, in doar cateva zeci de secunde ! Cum ?

Cu cel mai performant program romanesc, disponibil gratuit oricui vrea sa isi verifice anti-plagiat lucrarea de diploma !

Detectare plagiat – 100 % eficient, 100 % gratuit !