Programul anti-plagiat – pentru certitudinea originalitatii oricarei lucrari de diploma !

Cine oare nu a auzit macar o singura data vorbindu-se despre fenomenul plagiatului, fenomen care capatase in ultimii ani, in mediul universitar romanesc, o amploare fara precedent ? Indiferent de tipul lucrarilor de diploma predate in vederea sustinerii de catre absolventi, multe erau cazurile in care autorii acestora, cu buna stiinta sau din neglijenta, preluau o cantitate importanta de informatii din diverse surse, fara insa a face mentiunile corespunzatoare.

Teze de doctorat sau disertatii master s-au dovedit a fi plagiate, in continutul acestora fiind incluse numeroase fragmente ce fusesera copiate din diverse carti, publicatii sau alte lucrari de specialitate ce apartineau altor persoane. Cele mai multe cazuri de plagiat s-au inregistrat in cazul lucrarilor de licenta, absolventii profitand deseori de lipsa de atentie a cadrelor didactice sau de inexistenta la nivelul respectivei facultati a unui program software de detectare a plagiatului. Dezvoltarea fara precedent pe care a cunoscut-o mediul online a avut si ea efecte negative complexe in perpetuarea si dezvoltarea fenomenului de plagiat, studentii profitand din plin de oferta vasta a lucrarilor de diploma regasita pe numeroase pagini web.

Din fericire pentru mediul academic, numeroasele scandaluri semnalate de-a lungul anilor la nivelul diverselor universitati si facultati de renume au avut efecte benefice la nivelul factorilor de raspundere, in acest moment putine fiind situatiile in care lucrarile de diploma (indiferent de tipul acestora) nu sunt atent verificate cu programme complexe anti-plagiat.

Asa se face faptul ca in acest moment una dintre conditiile primordiale ce este impusa unei lucrari de diploma (lucrare de licenta, disertatie master, teza de doctorat) este aceea referitoare la inexistenta plagiatului in continut, in caz contrar autorul riscand sanctiuni drastice.

Iar pentru a fi siguri ca lucrarea de diploma nu contine nici un element plagiat dintr-o alta sursa ce nu a fost mentionata corespunzator, autorii au acum la dispozitie cel mai performant program software anti-plagiat romanesc, 100 % gratis, 100 % eficient.

www.detectareplagiat.ro – elimina plagiatul din orice lucrare de diploma !