Tu faci diferenta dintre original si plagiat !

Cine oare nu stie care este diferenta dintre originalitate si plagiat ? Dar oare cati dintre voi stiu si ca aceasta diferenta poate fi de cele mai multe ori una infima, nesemnificativa la prima vedere ? Si cu toate acestea, consecintele pot fi destul de neplacute, acuzatia de plagiat fiind taxata destul de dur la ora actuala in mediul universitar romanesc.

Orice persoana care are de realizat o lucrare de diploma pe o anumita tema data (lucrare de licenta, disertatie master, teza de doctorat, lucrare de grad didactic) a fost cu siguranta informata cu privire la faptul ca aceasta trebuie sa aiba un continut 100 % original, la orice verificare realizata (indiferent de tipul programului software folosit) nivelul plagiatului trebuind sa fie zero !

Ce te faci insa cand, din lipsa unor informatii sau din nevoia suplimentarii celor pe care deja le detii, alegi sa te inspiri sau sa arunci o privire si pe diversele pagini web, ce contin date specifice domeniului in care se incadreaza si tema lucrarii tale de diploma ? In astfel de situatii, probabilitatea ca datele / informatiile preluate din mediul online si ulterior incluse in lucrarea de diploma sa fie considerate elemente plagiate este destul de mare.

Si nu pentru ca tu ai optat pentru a le copia/ insera in continutul lucrarii de diploma, ci pentru ca pur si simplu acestea nu sunt corect mentionate in categoria surselor bibliografice aferente lucrarii. Si uite asa, fara a avea intentia de a copia / plagia ceva anume in cadrul lucrarii tale de diploma, te poti trezi pe nepusa masa acuzat de plagiat.

Ce poti face ? Poti avea mai multa grija cu sursele preluate din mediul online, respectiv cu modul de citare al acestora. Sau…poti sa iti verifici singur lucrarea de diploma, inainte de a o preda ! Astfel poti afla cu siguranta daca din greseala, ai strecurat in continutul acesteia elemente ce pot fi considerate drept plagiat !

Descarca acum cel mai performant program romanesc anti-plagiat ! E gratis, usor de utilizat si iti ofera posibilitatea de a vedea exact ce si de unde anume ai ‘plagiat’ !

www.detectareplagiat.ro – pentru lucrari de diploma 100 % originale !