Ce este considerat plagiat?

Parafrazare – rescrierea textului cu alte cuvinte și nu citarea acestuia.

Auto-plagiat – renovarea sau refolosirea propriei lucrări finalizate în trecut.Citații false – citând informații, dar cu surse incorecte.

Citate înșelătoare – omiterea citării și solicitarea creditului pentru munca altei persoane.

Plagiat incremental – conținut slab parafrazat, deși corect citat.

Parafrazare necreditată – text care nu este tradus în mod adecvat în propriile cuvinte, cu prezența sau absența citărilor.

Plagiat direct – copierea deliberată a cuvintelor sau ideii altui autor într-o misiune fără a furniza niciun tip de recunoaștere.

Surse inventate – crearea de surse inexistente și citarea acestora.

Singurul lucru mai greu decât scrierea unei lucrări este editarea acesteia.
Nimeni nu este perfect, iar erorile gramaticale sunt prea ușor de făcut. Dar un verificator de gramatică ar putea ajuta! 

-ar putea să definiți plagiatul ca fiind copierea lucrării altcuiva , fie prin copierea lucrării unui alt student, fie prin preluarea pasajelor direct din surse de cercetare și transmiterea lor ca lucrare proprie. Dar știați că nu este vorba doar de o copiere literală, ci de a vă asigura că vă creditați sursele.

Gândește-te la asta: ai vrea ca cineva să-ți ia munca grea fără să te acrediteze? Desigur că nu! Deci, este important să vă asigurați că nu folosiți accidental munca și cercetarea altcuiva fără a-i acorda creditul pe care îl merită și că formatarea necesită. O verificare a plagiatului vă oferă liniște sufletească pe care nu ați uitat să o citați.