Lucrare de diploma originala ?

Oare care absolvent nu isi doreste ca lucrarea sa de diploma sa fie cat mai apreciata si mai bine cotata corespunzator de catre toti membrii comisiei de evaluare ? Si oare cine nu si-ar dori sa depuna un efort minin in realizarea lucrarii de diploma, iar rezultatele sa fie maxime ?

Din pacate, lucrurile nu sunt deloc simple, când vine vorba de realizarea unei lucrari de diploma, indiferent de tipul acesteia ( respectiv fie ca este lucrare de licenta sau lucrare de master, teza de doctorat sau lucrare de grad didactic ). Si asta deoarece pretentiile comisiei de evaluare au crescut considerabil de la un an la altul, atât in ceea ce priveste continutul si calitatea lucrarii de diploma, cat si in domeniul surselor bibliografice (ce trebuie sa fie cat mai complexe si de actualitate), ca si in cel al originalitatii.

Toate lumea a aflat deja ca au apus vremurile in care orice absolvent putea face cu usurinta rost de o lucrare de diploma, fie din mediul online, fie de la cunostinte, prieteni, colegi din anii mai mari. Si asta deoarece in ultima vreme toate facultatile si universitatile din Romania au inceput sa puna un accent deosebit pe originalitatea lucrarilor de diploma predate, continutul acestora trebuind sa fie obligatoriu 100 % neplagiat.

Un obiectiv ce poate fi uneori destul de dificil de obtinut, mai ales in situatia in care documentarea pentru realizarea lucrarii de diploma implica in special consultarea unor surse bibliografice din mediul online. Surse ce ulterior trebuie mentionate corect in cadrul continutului respectivei lucrari de diploma, modul de citare fiind in marea majoritate a cazurilor precizat in cadrul metodologiilor elaborate de catre institutiile de invatamant.

Citarea incorecta a surselor bibliografice sau omiterea citarii unor surse atrage dupa sine riscul identificarii lucrarii de diploma ca fiind plagiata, respectiv ca incluzand elemente plagiate.

Pentru evitarea unor astfel de situatii, nu uitati sa va verificati intotdeauna, inainte de predare, lucrarea de diploma! Cu ajutorul celui mai performant program software anti-plagiat, www.detectareplagiat.ro !